0849.jpg

BELLE PROJECT

-

REORIENT A SUBURBAN HOME OF ITS ERA - FOR A CONTEMPORARY LIFESTYLE


The brief for this late 1970s brick veneer, typical of its time and location, was very familiar. The existing house, while immaculately cared for was showing its age through the way it interfaced with the outdoors. In conjunction with refreshing existing bedrooms and reconfiguration and refurbishment of bathrooms, the key driver was to create a comfortable connection between indoor and outdoor for dining and entertaining, that could be used all year round. 

A covered al fresco area had previously been added to the original house, but with the only connection a protracted journey through the existing Living room, a common shortcoming of this era, the set up was less than ideal for frequent mid-week BBQ dinners and entertaining alike.  

The additional space required was modest, but the challenge lay with conceptualising the spaces in a way that would sit comfortably within the context and with the very familiar, yet often underestimated and poorly approached suburban typology. 

Designed by: Inbetween Architecture

Product Selection